Chael Sonnen fortsätter håna 'kokainkungen' Jon Jones (2022)

Den svenska landslagstruppen i MMA är på plats i Italien för att ta med sig en drös medaljer tillbaka till Sverige. Idag är det dags för semifinaler för juniorerna och kvartsfinaler för seniorerna.

IMMAF European Championships 2022 svenska resultat – Kvartsfinaler

Idag har vi hela nio svenska matcher där juniorerna antingen får brons eller chans för att slåss om guldpengen imorgon och seniorerna slåss om att komma till semifinal och medaljer.

Vill du se turneringens alla matcher finns det livestream som kostar 7 euro. Matcherna äger rum i tre olika burar och matchordningen uppdateras live här.

Benjamin Hajijan vs. Andrii Stoian – Fjädervikt Juniorer

Första ronden är jämn och ingen har ett tydligt övertag. Stoian råkar peta Benjamin i ögat i slutet av ronden och Benjamin behöver några minuter på sig innan det som är kvar av ronden kan fortsätta.

I den andra ronden kontrollerar Benjamin ronden klart efter en tidig nedtagning. Han tar även ryggen och får in ett gäng bra slag innan ronden tar slut.

Den tredje ronden är jämn och ingen lyckas få ett klart övertag.

Andrii Stoian vinner på delat domslut och avancerar till final. Brons till Benjamin Hajijan.

Astrid Vikgren vs. Tea Aresu (Bulgarien) – Flugvikt Juniorer

Astrid tar kommando tidigt i ronden och etablerar bra position där hon hotar med både armlås och kneebar. Ronden tar slut efter att Astrid tagit rygg och attackerat med RNC och Tea räddas av gonggonen.

I den andra ronden finner sig Astrid underst och hon lyckas inte riktigt få igång en offensiv.

(Video) Who's smarter...Jon Jones or Tito Ortiz?

I rond tre hamnar Astrid underst igen men attackerar med ett armlås, hon får den inte men lyckas istället vända på läget och etablerar topp, men Tea jobbar bra och tar sig till stående igen. Astrid hänger på och får en nedtagning, viktigt. Astrid säker mount och får ryggen, men hon hamnar högt upp och får svårt att attackera.

Astrid Vikgren vinner på delat domslut och avancerar till final.

Daniyal Shamkhalov vs. Mika Rasanen (Finland) – Fjädervikt

Mika dyker in på nedtagning tidigt i ronden men Daniyal försvarar bra. Daniyal lyckas separera och jobbar fint med boxningen där han får in flera rena tekniker som skakar Rasanen. Finnen går på en ny nedtagning med bra tajming men Daniyal försvarar bra och tar sig upp på fötterna innan ronden tar slut.

Daniyal fortätter arbeta fint i det stående och träffar med både sparkar och slag innan Mika dyker in på nedtagning. Daniyal försöker ta en giljotin men den sitter inte och istället tar sig Daniyal upp och börjar direkt straffa med slag. Daniyal har ett klart övertag i det stående och tempot ser ut att vara för högt för Mika att orka med.

Daniyal pressar på fint med boxningen och Mika har inte mycket att sätta emot. Daniyal pressar framåt lite för hårt och ger Mika en lucka för nedtagning. Mika lyckas ta rygg i samband med att Daniyal ställer sig upp men lyckas inte hitta avslutet. Istället tar Daniyal kommando och attackerar med stryp och avslutar sedan ronden med fina slag från topp. Mycket fin match av Daniyal.

Daniyal Shamkhalov vinner på enhälligt domslut och avancerar till semifinal.

Arsen Tuganov vs. Artem Melkumian (Ukraina) – Flugvikt

Arsen inleder ronden fint och skickar iväg flera tunga sparkar som får Artem att avvakta. Artem går in för en nedtagning men kommer inte längre än till clinch då Arsen försvarar bra. Men Artem ligger på med pressen och Arsen har svårt att ta sig från clinchen.

I den andra ronden är det Arsen som tar kommando i grapplingen och drar ner Artem på marken och etablerar snabbt mount med över halva ronden kvar. Artem Arbetar sig ut och efter en vacker och intensiv scramble är det nu Arsen som befinner sig underst. Artem avslutar ronden starkt med positionell kontroll.

(Video) Jon Jones and Rampage Jackson Create Some Heat at UFC 135 Presser

Arsen dyker in på nedtagning och lyckas nästan etablera position men Artem arbetar hårt och lyckas istället själv att ta topposition och straffar Arsen, som ser trött ut, med slag från topp. Men domaren bryter och ställer de två upp då Artem träffat med slag i bakhuvudet. Det såg ut som att matchen var slut där men Arsen får en andra chans. Men Arsen har inte tillräckligt med ork och Artem kan återigen ta topp och den här gången avsluta med slag.

Artem Melkumian vinner på TKO i rond 3.

Hanna Palmquist vs. Sonja Pohjalainen (Finland) – Flugvikt

Hanna tar kontroll på marken tidigt in i ronden och håller finskan ute ur matchen.

Mycket clinch i första halvan av ronden innan Hanna drar ner Sonja på marken igen. Sonja försöker hitta submissions från botten men Hanna är för stark och stabil föra att Sonja ska kunna få in något vettigt.

Hanna dyker in tidigt och Sonja letar stryp. Hannas huvud är lite väl i riskzonen men Sonja kan inte riktigt låsa in ett bra grepp. Hon försöker hoppa in ett stryp men Hanna tar sig ur och etablerar topposition. Hanna kontrollerar från topp ronden ut och Sonja kom aldrig riktigt in i matchen.

Hanna Palmquist vinner på enhälligt domslut och avancerar till semifinal.

Daniel Karlsson vs. Dzevad Baltic (Serbien) – Lätt Tungvikt

Daniel dyker in på en nedtagning men fastnar direkt i en giljotin/front choke. Han försöker slutföra nedtagningen men det går inte och efter dryga tio sekunder bryter domaren matchen då Daniel har slocknat och matchen bryts.

Dzevad Baltic vinner på submission i rond 1.

(Video) Jon Jones - "I would party one week before every fight..."

Nikolija Milosevic vs. Mercedes Custodio Lopez (Spanien) – Bantamvikt

Nikolija pressar framåt tidigt i ronden och sätter flera knän från clinch. De två fastnar ett tag i clinchen men så fort det blir lite distans igen börjar Nikolija bomba med sparkar och sedan tillbaka till clinchen där det fullkomligt regnar in knän i spanjorskan. De tar bra och luften går ur Mercedes, som dock klarar sig ronden ut.

Mer knän i den här ronden men nu råkar ett smyga upp i huvudet vilket är en otillåten teknik. Domaren pausar matchen och tar en poäng från svensken. Mercedes pressar framåt med aggressiva svingar men Nikolija håller sig på behörigt avstånd. Det märks att Nikolija har klart starkare i clinchen. Nina tar ner Mercedes och etablerar position på råggen och Nina plattar ut spanjorskan och bombar på med slag. Domaren har sett nog och bryter matchen.

Nikolija Milosevic vinner på TKO i rond 2 och går vidare till semifinal

Robin Larsson vs. Nell Ariano (Frankrike) – Tungvikt

Nell har längdövertaget och får in flera raka slag på en Larsson som inte riktigt har hittat distansen och rytmen. Ariano sätter ett fint höftkast halvvägs in i ronden men Larsson är snabbt uppe igen. Tuff rond för Robin som får käka ett par knogmackor här.

Nell har börjat sakta ner nu men så har även Robin som fortfarande inte riktigt fått igång sin offensiv. Robin klev in i mästerskapet på kort varsel så konditionen kan vara en utmaning till följd av det. Två ronder till Frankrike.

Det går trögt från båda håll i tredje och Nell ser betydligt mindre aggressiv ut nu. Larsson dyker in på en nedtagning med mindre än en minut kvar och tar sig direkt till mount. Han har en chans att stjäla matchen men Nell försvarar tillräckligt och Robin kan inte få in tillräckligt med slag för att avsluta.

Nell Ariano vinner på enhälligt domslut och avancerar till semifinal.

Josefine Modig vs. Magdalena Czaban (Polen) – Stråvikt

Stort leende på Modigs läppar när matchen drar igång. Det är ett högt tempo och inledningvis är det Modig som får in de bästa träffarna. Men allteftersom tar sig Czaban in i matchen och sätter flertalet finna vänsterkrokar.

Czaban har fortsatt övertag i det stående i början av den andra ronden. Czaban går på nedtagning men Modig får in en anaconda-koppling som hon hotar med. Hon använder den för att hålla fast polskan och sätter ett gäng knän i Czabans kropp, väldigt kreativt.

Modig kommer igång bra i den tredje ronden men Czaban skjuter in på Modig som är ur balans och hamnar underst. Modig tar sig upp med mindra än halva ronden kvar och nu ör det gasa som gäller. Modig hamnar överst efter en kamp i clinchen. Dock ”bara” i guard. Czaban slänger upp en armbar på Modig som måste försvara. Den sitter inte men Czaban neutralariserar Modigs offensiv innan ronden tar slut.

Magdalena Czaban vinner på delat domslut och avancerar till semifinal.

Svenska resultat från IMMAF European Championships 2022 – Dag 2
Svenska resultat från IMMAF European Championships – Dag 1

FAQs

Did Chael Sonnen Break Jon Jones toe? ›

Jones broke his toe in a gruesome injury during a first-round TKO victory over Chael Sonnen at Prudential Center in Newark, N.J.

Are Chael Sonnen and Jon Jones friends? ›

Chael Sonnen and Jon Jones have a complicated relationship, to put it mildly.

Who did Jon Jones lose to? ›

Jones holds a 10-1 MMA record. His only loss was a disqualification to Matt Hamill at The Ultimate Fighter 10 Finale last December, where he threw a few illegal 12-6 elbows to Hamill's face.

Did Chael Sonnen ever won a belt? ›

Sonnen is often considered one of the best mixed martial artists never to have won a major MMA world championship and one of the sport's greatest trash-talkers.
...
Chael Sonnen
TeamTeam Quest
RankBlack belt in Brazilian Jiu-Jitsu under Fabiano Scherner
WrestlingNCAA Division I wrestling Olympic Greco-Roman trialist
35 more rows

How did Jon Jones toe break? ›

In a chilling turn of events, it was nearly off the bone during the first round, with Jones rolling his toe on a stuffed takedown around the 2:40 mark, snapping it clean away from the foot as the friction tore it apart.

Which fight did Jon Jones break his toe? ›

Jon Jones broken toe: 'Bones' felt a 'pop' during UFC 159 fight with Chael Sonnen, thought foot 'got caught in a hole' Uh-oh ... OH! He has got a broken foot!

What did Chael Sonnen say about Jon Jones? ›

Chael Sonnen also talked about the lackluster run Jon Jones had at light heavyweight recently before deciding to vacate his UFC title. Sonnen went as far as to say that he was ruining the light heavyweight division. “Jon was ruining that division (Light Heavyweight),” Sonnen said. “He was ruining it through dominance.

Who is the greatest UFC fighter of all time? ›

The best UFC fighters of all time ranked
 • Stipe Miocic (20-4; 15 knockouts/TKOs, 5 decisions)
 • Jon Jones (26-1, 1 No Contest; 10 KO/TKOs, 6 submissions, 10 decisions)
 • Anderson Silva (34-11, 1 NC; 23 KO/TKOs, 3 submissions, 8 decisions)
 • Georges St-Pierre (26-2; 8 KO/TKOs, 6 submissions, 12 decisions)
29 Jun 2022

Who is the world's best UFC fighter? ›

Who are the greatest MMA fighters of all time?
 • Anderson Silva (34-11, 1 No Contest) UFC - Ultimate Fighting Championship. ...
 • Khabib Nurmagomedov (29-0) UFC - Ultimate Fighting Championship. ...
 • Daniel Cormier (22-3, 1 No Contest) ...
 • Stipe Miocic (20-4) ...
 • Fedor Emelianenko (40-6, 1 No Contest) ...
 • Amanda Nunes (21-5) ...
 • Jose Aldo (31-7)
8 Jul 2022

Who is undefeated in UFC? ›

Khabib Nurmagomedov, a native of the Russian Republic of Dagestan and the first Muslim to capture a UFC championship, tops the list of undefeated MMA fighters of all-time. He was born on September 20, 1988, and retired with 29 victories and zero defeats.

How many losses does Chael Sonnen have? ›

Chael Sonnen Record: 29-15-1
W/LFighterStr
lossChael Sonnen Jon Jones6 20
lossChael Sonnen Anderson Silva22 15
winChael Sonnen Michael Bisping40 30
winChael Sonnen Brian Stann28 2
16 more rows

Is Chael Sonnen a Hall of Famer? ›

UFC Hall of Famer Chael Sonnen is often considered as one of the greatest all-time mixed martial artists to have never won a UFC Championship but he holds notable victories over numerous former world champions.

Is Sonnen a good fighter? ›

Sonnen is truly one of the greatest personalities the MMA sport has ever seen. Before the Nate Marquardt fight not many fans knew who Chael Sonnen was.

Is Jon Jones Rich? ›

As of September 2022, Jon Bones Jones' net worth is estimated to be roughly $3 Million, making him one of the richest MMA fighters in the world.

How old is Jon Jones? ›

How tall is Jon Jones? ›

Who is No 1 UFC player? ›

Alexander Volkanovski

Who has the most knockouts in UFC history? ›

Most Knockouts in UFC History
RankingFighterTotal UFC Knockouts
1Derrick Lewis13
2Vitor Belfort12
=Matt Brown12
4Anderson Silva11
8 more rows

Who has the most takedowns in UFC history? ›

Georges St-Pierre is leading the Ultimate Fighting Championship (UFC) in most takedowns landed as of March 2022, followed by Gleison Tibau with 84 takedowns and Demetrious Johnson with 74 takedowns during UFC fights.

Who is the legend of UFC? ›

Chuck Liddell

Liddell holds the UFC record for most knockouts, and has made victims out of Alistair Overeem, Randy Couture, and Tito Ortiz. Because of his willingness to stand, his cool demeanor, and his signature mohawk, Liddell is one of the most recognizable and loved fighters in MMA history.

Who is the strongest fighter in the world? ›

Five-time World's Strongest Man-turned MMA fighter Mariusz Pudzianowski eyes 60,000 stadium show following viral uppercut knockout win against Michael Materla. Mariusz Pudzianowski plans to put his signature strength to good use after his latest MMA fight in Poland.

Is Jon Jones the greatest? ›

UFC President Dana White said two-time light heavyweight champion Jon Jones is the greatest fighter in the MMA promotion's history.

What was the fastest UFC fight? ›

Quickest Knockout Finishes In UFC
BoutEventTime
Alex Schoenauer vs. Mike SwickThe Ultimate Fighter 1 Finale0:20
Alex Caceres vs. Francisco Rivera Jr.UFC Fight Night 680:21
Dave Beneteau vs. Asbel CancioUFC 50:21
Demian Maia vs. Nate MarquardtUFC 1020:21
118 more rows

Is there a UFC Fighter that has never lost? ›

Kelvin Gastelum. At just 22 years old, Kelvin Gastelum is 3-0 in the UFC and undefeated in his career. He also seems to be on pace to be the greatest Ultimate Fighter winner of all-time.

Who is the legend of UFC? ›

Chuck Liddell

Liddell holds the UFC record for most knockouts, and has made victims out of Alistair Overeem, Randy Couture, and Tito Ortiz. Because of his willingness to stand, his cool demeanor, and his signature mohawk, Liddell is one of the most recognizable and loved fighters in MMA history.

Is khabib the goat? ›

Many fans and analysts consider Nurmagomedov to be the greatest MMA fighter in history – the “G.O.A.T.” He went 13-0 in the UFC with seven finishes and won four title fights.

Has khabib ever lost fight? ›

Nurmagomedov was inducted into UFC Hall of Fame on June 30, 2022. With 29 wins and no losses, he retired with an undefeated record.

Who is the most successful MMA fighter? ›

1. Anderson Silva. The best fighter in MMA history is still going strong. With 13 straight wins in the UFC and an amazing 11 title defenses in the best organization in the world, Silva has solidified his spot as the best of all time.

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 08/28/2022

Views: 6543

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.